Bănci și Asigurări

Euromoney: UniCredit, desemnată cea mai bună bancă pentru servicii de consultanţă din Europa Centrală şi de Est

Euromoney: UniCredit, desemnată cea mai bună bancă...

Autor: Cristina Bellu

21.07.2021, 12:20 163

UniCredit a fost desemnată cea mai bună bancă de consultanţă din Europa Centrală şi de Est precum şi cea mai bună bancă pentru servicii tranzacţionale din Europa de Vest, în cadrul în cadrul Premiilor pentru Excelenţă Euromoney 2021, acordate recent de publicaţia internaţională de business.

Acestea vin ca parte a unui set de premii care include şi cea mai bună bancă din Bosnia şi Herţegovina şi, în plus, premii pentru mai multe categorii “Best in Service” în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa (CEEMEA) în cadrul Euromoney FX Survey 2021.

Înfiinţate în urmă cu 19 ani, premiile Euromoney pentru Excelenţă oferă recunoaştere băncilor comerciale şi de investiţii care reprezintă modele prin maniera în care oferă produse şi servicii pentru a satisface nevoile clienţilor.

„Suntem încântaţi să primim aceste premii, care reprezintă o recunoaştere în plus atât a eforturilor noastre continue, cât şi a abordării noastre solide”, spune Andrea Orcel, CEO UniCredit.

Reprezentanţii Euromoney apreciază că titulatura de “Cea mai bună bancă pentru servicii de consultanţă din Europa Centrală şi de Est” a fost obţinută de UniCredit în contextul în care instituţia a reuşit să-şi valorifice o dată în plus reţeaua regională, abordarea sectorială şi poziţionarea atentă pe piaţă pentru a atinge cel mai mare număr de oferte pentru perioada analizată de 12 luni, până la 31 martie 2021.

Expertiza UniCredit într-o varietate de sectoare a fost demonstrată pe larg, „evidenţiind oferte între instituţii financiare, din infrastructură, energie regenerabilă şi tehnologie”.

Premiul pentru “Cea mai bună bancă pentru servicii tranzacţionale din Europa de Vest” vine ca parte a unei recunoaşteri în creştere pentru serviciile UniCredit în domeniu, Euromoney menţionând că „banca s-a remarcat ca un furnizor principal de produse esenţiale de gestionare a numerarului, cum ar fi conturile virtuale”.

Pe piaţa locală, UniCredit ocupă locul şase în topul după activele raportate în 2020 şi controlează UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO