Bancherii au cele mai mari bătăi de cap pe segmentul creditelor de consum garantate. Rata de neperformanţă a crescut de 21 de ori din 2008 încoace

23 mar 2016 Autor: Liviu Popescu

Rata creditelor neperformante pe segmentul împrumu­turilor de consum garantate, adică restanţele mai mari de 90 de zile şi pentru care s-au iniţiat acţiuni de recuperare, afişa la jumătatea anului 2015 un nivel de 12,5%, asemănător cu cel din vara anului precedent, potrivit datelor BNR.

Însă, nivelul din iunie 2015 este de 21 de ori mai mare decât cel atins în septembrie 2008, perioadă în care spectrul crizei financiare începea să acopere şi economia românească. Atunci, rata de neperformanţă pe acest segment era de 0,6%.

Cele mai mari probleme în onorarea serviciului datoriei îl au persoanele care au contractat credite de consum garantate cu un imobil, potrivit datelor BNR privind situaţia creditelor cu garanţie imobiliară.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2016

 
Cuvinte cheie:
crestere
, garantare
, credite de consum
, bancheri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide