Bănci și Asigurări

Bancherii au primit doar confort verbal în cazul Hidroelectrica

Autor: Cristian Hostiuc

26.06.2012, 00:07 302

Administratorul judiciar al Hidroelectrica în­cear­că să-i liniştească pe bancherii care de o săptămână trăiesc coşmarul celei mai mari insolvenţe din România.

"Avem bani pentru toţi", spun cei care acum au în mâini destinul celui mai valoros activ al statului român, citaţi de Mediafax.

Pe de altă parte, surse guvernamentale spun că Eximbank ar pregăti un credit destinat Hidroelectrica tocmai pentru plata ratelor şi a dobânzilor, în timp ce Ministerul Economiei spune că societatea va fi în deficit de cash în 2012, la fel ca în 2011 şi 2010.

În tot acest context de incertitudine, ieri bancherii au primit asigurări verbale de la premierul Victor Ponta şi de la ministrul finanţelor Florin Georgescu, în prezenţa viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, că insolvenţa Hidroelectrica nu le va afecta interesele sau liniile de credit acordate. "La această discuţie noi am primit numai asigurări verbale de confort. Am fost asiguraţi că această ac­ţiune are sprijinul FMI şi al Comisiei Europene", a men­ţionat pentru ZF o sursă participantă la întâlnire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO