Bănci și Asigurări

Bancherii văd creştere a cererii de credite de consum în lunile următoare, în timp ce pentru ipotecare preconizează o diminuare dramatică

Bancherii văd creştere a cererii de credite de consum...

Autor: Anelis Baciu

01.06.2016, 00:05 442
Băncile prognozează pentru următoarele luni o creştere de amploare a cererii de credite de consum din partea populaţiei, dar şi a companiilor, în timp ce în cazul finanţărilor pentru achiziţia de locuinţe şi terenuri văd o mişcare în sens opus, potrivit unui sondaj realizat de BNR.
 
Diminuarea semnificativă a cererii de împrumuturi ipotecare şi a celor de consum cu garanţii în spate vine ca efect al înăspririi condiţiilor de creditare ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată care pune mai mare presiune pe bancherii. De altfel, accesul la finanţarea imobiliară va continua să fie îngreunat de bancheri şi în lunile următoare, reiese din analiza BNR.
 
Majorarea avansului pentru creditele destinate achiziţiei de imobile a fost principala modalitate prin care bancherii au ales să limiteze accesul clienţilor la finanţări, cele mai mari zece bănci majorând avansul până la 35% din valoarea împrumutului în cazul creditelor în lei şi până la 40% în cazul finanţărilor în valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO