Bănci și Asigurări

Bănci internaţionale precum Citigroup, J.P. Morgan şi Société Générale au presiuni de la clienţi pentru a rămâne ca bănci custode în Rusia

Bănci internaţionale precum Citigroup, J.P. Morgan şi...

Autor: Mircea Nica

25.03.2022, 00:00 11119

Bănci internaţionale precum Citigroup, J.P. Morgan şi Société Générale se confruntă cu presiuni din partea clienţilor de a rămâne ca bănci custode în Rusia , conform Reuters.

Băncile custode au departamente care se ocupă de activele clienţilor în schimbul unor comisioane. O sursă din domeniul bancar din Londra a declarat pentru Reuters că sunt în contact săptămânal cu directori seniori ai Citibank Moscova cu privire la statutul afacerii lor de custode.

Sursa a spus că clientul lor aşteaptă să tranzacţioneze acţiuni ruseşti atunci când Bursa din Moscova se redeschide, dar avea nevoie de asigurarea de a avea un custode occidental. Potrivit sursei, directorii Citigroup au spus că vor servi clienţii atâta timp cât sancţiunile vor permite acest lucru. Citigroup a refuzat să comenteze, potrivit Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO