Bănci și Asigurări

Băncile au 2.000 de imobile la vânzare şi încep să lase la preţ. Aţi cumpăra o casă executată silit? Comentaţi aici

Băncile au 2.000 de imobile la vânzare şi încep să lase la preţ

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ciprian Botea

28.07.2011, 00:07 12182

Aproape 2.200 de case şi terenuri, dar şi spaţii co­mer­cialesau fabrici se află în prezent la vânzare pe site-uri­le celor maimari zece bănci locale, numărul anun­ţu­ri­lor publicate fiind maimult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cândbăncile aveau mai puţin de o mie de imobile executate silit.

Bancherii au ţinut până acum de preţ, dar încep să ce­de­ze pemăsură ce stocul de imobile executate silit creş­te şi cererea nudă semne de revenire. Executorii bancari spun că un bun executatsilit se vinde în medie după trei-cinci licitaţii şi după ce bancarenunţă la preţul minim iniţial.

"Am observat o creştere a numărului de persoane interesate debunuri executate silit, mai ales acolo unde anunţurile au începutsă fie publicate şi în publicaţii regionale", comentează unexecutor bancar.

Numărul bunurilor recuperate de la clienţii rău-plat­nicicontinuă să crească exponenţial deoarece odată cu anunţurile noi,sunt reluate şi multe din licitaţiile din lu­nile anterioare. Odovadă în acest sens este preţul re­dus cu 75% faţă de evaluareainiţială pentru majoritatea imobilelor scoase la vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO