Bănci și Asigurări

Băncile au refuzat la plată în august cecuri şi bilete la ordin în valoare de 167 mil. lei, în scădere cu 26% faţă de iulie

Băncile au refuzat la plată în august cecuri şi...

Autor: Anelis Baciu

21.09.2018, 00:05 213
Băncile au refuzat decontarea de cecuri şi bilete la ordin în valoare de 167 milioane de lei (36 mil. euro) în luna august a acestui an, o valoare cu 26% mai redusă decât nivelul în­re­gistrat luna anterioară, potrivit datelor BNR. 

Aceste plăţi în contul biletelor la ordin, cecurilor sau cambiilor au fost refuzate pentru că bancherii nu au găsit suficiente lichidităţi în conturile clienţilor care au iniţiat plăţile. 

Cea mai mare parte a refuzurilor la plată din luna august 2018, respectiv 158 milioane de lei, 95% din valoarea totală a refuzurilor, a fost legată de biletele la ordin. Numărul refuzurilor la plată a ajuns în august la 4.811, cu circa 430 de refuzuri mai puţin faţă de nivelul înregistrat în luna august, dar un nivel similar din aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO