Bănci și Asigurări

Băncile au strâns încă 150 milioane de lei în „depozite lungi“ în august

Băncile au strâns încă 150 milioane de lei în...

Autor: Andra Oprescu

08.10.2014, 00:06 250
Depozitele în lei cu scadenţa mai mare de un an constituite de persoanele fizice au crescut cu echivalentul a 150 milioane de lei în luna august şi au ajuns la 8,8 miliarde de lei, în condiţiile în care clienţii speriaţi de scăderea rapidă a dobânzilor la depozite încearcă să se asigure că vor beneficia de actualele rate o perioadă cât mai lungă de timp.
 
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depozitele în lei pe termen lung au crescut cu circa 27%, potrivit BNR. În schimb, depozitele în lei cu scadenţa mai mică de un an şi-au continuat scăderea şi au ajuns la valoarea de 55 miliarde de lei.
 
Depozitele pe termen scurt ale populaţiei sunt încă de peste 6 ori mai mari decât cele pe termen lung, dar de la începutul anului acestea au avut o tendinţă constantă de scădere. Depozitele overnight în lei ale persoanelor fizice au scăzut şi ele în august, valoarea acestora fiind de 17 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO