Bănci și Asigurări

​Băncile centrale se întâlnesc să pună la cale un plan post-Brexit

​Băncile centrale se întâlnesc să pună la cale un...

Autor: Departamentul Economic

25.06.2016, 14:01 281

În cadrul fiecărui eveniment se iau hotărâri importante pentru modul în care se vor ”vindeca” economiile, iar anul acesta deciziile vor fi cu atât mai importante cu cât Marea Britanie a decis să iasă din UE.

Autorităţile de reglementare, care au acţionat prompt vineri pentru a opri agitaţia din piaţă, cel mai probabil vor continua să răspundă impactului deciziei Marii Britanii asupra creşterii şi perspectivelor de inflaţie din UE.

În calibrarea unui răspuns, băncile centrale trebuie să aibă în vedere că politicile monetare sunt deja întinse puternic după aproape un deceniu de turbulenţe financiare.

”Băncile Centrale înţeleg instinctive efectele negative ale Brexitului pentru peisajul economic global”, a spus Marchel Alexandrovich, economist senior European la Jefferies International. ”Acum devine o problemă europeană, atât pentru bănci cât şi pentru companiile de asigurări. În urmă cu două luni speram că FED va creşte dobânzile şi că vor fi randamente maim ari la sfârşitul anului. Avem încă de parcurs un drum lung şi nesigur”, a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO