Bănci și Asigurări

Băncile dau tonul concedierilor pe Wall Street: Grupul bancar Citi concediază sute de oameni în diviza de tranzacţionare

Băncile dau tonul concedierilor pe Wall Street: Grupul...

Autor: Alex Ciutacu

30.07.2019, 14:04 738

Grupul bancar Citi concediază sute de oameni în divizia de tranzacţionare, ceea ce reflectă o încetinire generală a pieţei şi o scădere a veniturilor survenite din activitatea de trading, potrivit Bloomberg.

Banca cu sediul în New York vrea să concedieze personal în operaţiunile de trading cu acţiuni şi cu obligaţiuni pe parcursul anului 2019, potrivit sursei citate. Dintre aceste concedieri, 100 de persoane vor fi la nivelul diviziei de acţiuni, reprezentând 10% din totalul de angajaţi ai diviziei.

Pentru mai multe luni, în timp ce băncile globale încercau să îşi protejeze veniturile în faţa încetinirii activităţii de trading, liderii industriei susţin că mai mulţi dintre clienţi lor îşi ţin banii departe de piaţă momentan din cauza lipsei de predictibilitate a preşedintelui american Donald Trump în ceea ce priveşte negocierile comerciale şi relaţia cu banca centrală americană FED.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO