Bănci și Asigurări

Băncile de stat trebuie să-şi recruteze management privat

Băncile de stat trebuie să-şi recruteze management privat

Autor: Cristian Hostiuc

21.06.2016, 00:05 502
Managementul privat la companiile de stat, concept introdus în 2011 ca parte a unui proces de încercare de restructurare şi eficientizare a firmelor de stat, a ajuns şi la băncile de stat după cinci ani, care fuseseră excluse de pe această listă.
 
Acum două săptămâni s-a publicat Legea 111/2006, care aprobă celebra Ordonanţă a Guver­nului 109/2011, privind manage­men­tul privat, un concept care nu are un rezultat clar, respectiv dacă este bun sau rău.
 
La articolul 1, conform unui amen­­da­ment intro­dus în Parla­ment de PNL în cate­goria insti­tu­ţiilor publice cărora li se aplică preve­derile legii, au fost incluse şi „instituţiile de credit, insti­tu­ţi­ile finan­ciare şi societăţile de ser­vi­cii de investiţii financiare şi so­cie­­tăţile de administrare a in­ves­ti­ţiilor pre­văzute de Ordo­nan­ţa de Urgenţă a Guvernului nr. 99/2006, privind instituţiile de cre­dit şi adecvarea capita­lu­lui, apro­bată cu modificări şi com­ple­tări, prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO