Bănci și Asigurări

Băncile din Grecia vor fi închise până pe 6 iulie şi retragerile de la bancomate vor fi limitate în această perioadă

Băncile din Grecia vor fi închise până pe 6 iulie şi...

Autor: Alice Draghici

29.06.2015, 16:43 568

Din acest motiv, autorităţile române atrag atenţia asupra unor posibile întârzieri ale tranzacţiilor bancare în cursul zilei de luni, 29 iunie şi îi atenţionează pe românii care vor să călătorească în Grecia în perioada următoare să aibă suficienţi bani în numerar.

Pe de altă parte, "cetăţenii români care deţin carduri emise de băncile comerciale care funcţionează pe teritoriul României nu vor fi afectaţi de decizia guvernului grec, având în continuare, posibilitatea de a efectua tranzacţii şi de a extrage numerar în conformitate cu limitele stabilite de băncile din România".

Instituţiile bancare din Grecia îşi vor relua activitatea "imediat" după desfăşurarea unui referendum, pe 5 iulie, asupra ultimei propuneri de acord a creditorilor Greciei, precizează MAE.

Parlamentul grec a aprobat duminică dimineaţă planurile premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali ai Greciei, relatează BBC News Online.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO