Bănci și Asigurări

Băncile erau pe un drum către digitalizare, iar pandemia doar a schimbat puţin ordinea implementărilor

Ionuţ Encescu, head of products and digital innovation hub la First Bank

Ionuţ Encescu, head of products and digital innovation hub la First Bank

Autor: Mircea Nica

22.06.2021, 16:30 165

♦ Ionuţ Encescu, First Bank: Cel mai mare impact al pandemiei a fost schimbarea comportamentului consumatorilor ♦ Titi Stoenescu, BCR: Digitalizarea este un subiect pe care îl abordăm de câţiva ani.

Băncile se aflau deja pe un drum către digitalizare, iar pandemia doar a schimbat puţin ordinea imple­men­tărilor de soluţii, a spus Ionuţ Ences­cu, head of products and di­gital inno­vation hub la First Bank, în cadrul unei conferinţe de profil.

„Ce cred eu este că practic băn­cile erau ori­cum pe un drum către di­gita­li­zare. Pan­de­mia a făcut doar să îşi schim­be pu­ţin ordinea lu­cru­ri­lor pe care ori­cum le fă­ceau. Cel mai ma­re im­­pact a fost schim­ba­rea com­porta­men­tu­lui con­su­ma­to­ri­lor“, sus­ţine Ionuţ Encescu.

El a mai ex­plicat că unul din cele patru trenduri pe care le-a obser­vat a fost creşterea numărului de tranzacţii prin internet şi mobile banking.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO