Bănci și Asigurări

Băncile nu se grăbesc să implementeze sistemul de plăţi instant. De ce? BRD, ING şi Raiffeisen Bank plănuiesc să se alăture sistemului de plăţi instant în 2022. În prezent doar 6 bănci din 34 permit plăţile instant

Autor: Mircea Nica

26.08.2022, 14:00 20688

♦ Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR, Vista Bank şi Patria Bank sunt singurele bănci care au aderat la sistemul de plăţi instant până acum ♦ BRD are în plan ca în curând să implementeze acest sistem, Raiffeisen Bank susţine că urmează să lanseze Instant Payments în scurt timp, în timp ce ING Bank vede posibilă implementarea sistemului de plăţi instant în luna decembrie.

Instituţiile de credit din sistemul bancar românesc rămân în continuare în urmă privind cea mai simplă şi benefică opţiune pe care ar putea să o ofere clienţilor, respectiv posibilitatea plăţilor instant prin implementarea sistemului administrat de către Transfond.

Până acum doar 6 bănci din cele 34 din sistemul bancar au implementat acest sistem al plăţilor instant, permiţând ca utilizatorii aplicaţiilor de banking să facă transferuri şi să primească în câteva secunde banii. Acest sistem este limitat doar la băncile care îl au implementat, ceea ce înseamnă că utilizatorii aplicaţiilor de banking de la băncile Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR, Vista Bank şi Patria Bank pot beneficia de acest sistem al plăţilor instant când este vorba despre transferuri între aceste bănci, dar nu şi când este vorba despre transferuri către clienţii băncilor care nu au aderat încă la sistemul plăţilor instant.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO