Bănci și Asigurări

Băncile încep să concureze cu oferte la dobânda pentru creditul ipotecar. BCR a ieşit cu o nouă ofertă pe piaţă la creditul ipotecar, cu o dobândă fixă de 5,89% timp de 3 ani. BCR concurează cu Banca Transilvania şi BRD care derulează, de asemenea, campanii promoţionale la dobânda pentru creditul ipotecar de 5,9%, respectiv 5,99%

Băncile încep să concureze cu oferte la dobânda...

Autor: Mircea Nica

03.06.2023, 13:11 24038

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, vine cu o nouă ofertă la dobânda pentru creditul ipotecar de 5,89%, aceasta fiind dobândă fixă timp de trei ani, iar ulterior clienţii trec la o dobândă compusă din IRCC (5,98%) plus marja băncii de 2,5%.

După o perioadă în care piaţa creditelor ipotecare a încetinit din cauza creşterilor semnificative a dobânzilor, acum băncile încep să vină cu oferte competitive. Alături de BCR, BRD şi Banca Transilvania au dat startul unor oferte pentru dobânda la creditele ipotecare, pe aceeaşi direcţie în sensul unei perioade de timp cu dobândă fixă promoţională, după care ulterior se trece la dobânda normala formată din IRCC (5,98%) la care se adaugă marja băncii.

În cazul BRD, oferta de dobândă de 5,99% pentru creditul ipotecar este doar pentru clienţii care vor să îşi refinanţeze creditele ipotecare de la alte bănci. Astfel, în momentul refinanţării clientul beneficiază de o dobândă la creditul ipotecar de 5,99% în primii trei uni, iar ulterior începând cu al patrulea an trece la dobândă variabilă IRCC (5,98%) plus marja băncii de 2,6%.

În ceea ce priveşte Banca Transilvania, oferta de dobândă pentru creditul ipotecare este de 5,90% pe o perioadă de 5 ani, după care din anul al şaselea clientul trece pe dobândă variabilă IRCC plus 2,5%. Oferta băncii de 5,90% este pentru clienţii care îşi încasează venitul la Banca Transilvania. În cazul în care clienţii nu au venitul la BT, dobânda promoţională fixă este de 6,90% pe o perioadă de 5 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO