Bănci și Asigurări

Băncile mari se pregătesc să dea acţionarilor dividende consistente după un an cu profituri record. Ce se va întâmpla în contextul crizei coronavirus?

Băncile mari se pregătesc să dea acţionarilor...

Autor: Claudia Medrega

28.03.2020, 00:00 2877

♦ În anii de criză economică izbucnită în urmă cu mai bine de un deceniu, acţionarii băncilor nu au prea văzut dividende fie pentru că instituţiile de credit înregistrau pierderi, fie pentru că profitul era folosit la consolidarea capitalului şi continuarea dezvoltării strategiilor de afaceri.

Profiturile consistente obţinute de cele mai mari bănci de pe piaţa românească în 2019 le-au încura­jat să programeze discuta­rea în cadrul adunărilor generale ale acţionarilor a acordării unor dividende impor­tante pentru acţionari, ca şi anul trecut, cuprinse între 37% şi 78% din câştiguri, după cum reiese din datele anunţate până acum.

Întrebarea este dacă deciziile băncilor de pe piaţa românească privind distribuirea de dividende către acţionarii din alte ţări vor rămâne „pe ordinea de zi“ şi la aceleaşi niveluri în condiţiile crizei coronavirus, care va avea implicaţii şi la nivel economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO