Bănci și Asigurări

Băncile Millennium, Credit Agricole Group şi Alior Bank sunt în joc pentru preluarea Eurobank în Polonia

Autor: Tudor Ionescu

05.09.2018, 16:19 196

Banca Millennium şi Alior Bank au depus oferte pentru preluarea Eurobank, banca din Polonia deţinută de 13 ani de către Grupul Société Générale, relatează Reuters, citând două surse bancare.

De asemenea, conform sursei citate, în preluarea Eurobank ar fi interesată şi Crédit Agricole. "Millennium, Crédit Agricole Group sunt în joc şi a intrat şi Alior. Bank Zachodni WBK nu este implicată în tranzacţie. Pentru Alior, aceasta este o continuare a strategiei de dezvoltare prin preluări", a precizat una dintre sursele bancare.

Fără să facă referire directă la tranzacţie, Alior a precizat pentru Reuters că: "Piaţa se consolidează şi Alior Bank vrea să fie un participant activ în acest proces. Avem multă experienţă în a încheia astfel de tranzacţii. Eurobank este o ţintă interesantă pentru a fi preluată, cu o afacere bine structurată."

Société Générale a achiziţionat Eurobank în 2005. Iar în luna iunie a acestui an a început să caute un potenţial cumpărător invocând presiunea în creştere a competitorilor. Tot conform Reuters, Eurobank este a 17-a cea mai mare bancă din Polonia.

În ceea ce priveşte Alior Bank, aceasta este prezentă şi în România începând cu luna octombrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO