Bănci și Asigurări

Băncile rămân cea mai profitabilă afacere. BRD, profit de 800 mil. lei la venituri de 1,6 mld. lei în primul semestru

Băncile rămân cea mai profitabilă afacere. BRD,...

Autor: Claudia Medrega

02.08.2019, 07:38 643

Creşterea veniturilor şi ajustarea costurilor cu riscul au ajutat BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, să obţină în S1/2019 un profit net de circa 803 mil. lei, în creştere cu 4,7% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă din 2018.

Acesta este cel mai profitabil prim semestru din ultimul deceniu pentru banca românească cu capital francez. La nivelul întregului grup BRD, profitul net a ajuns la 787 mil. lei în S1/2019.

„Performanţa financiară reconfirmă faptul că, în plin proces de transformare, continuăm să avem o bază solidă, pentru a ne putea atinge pe deplin obiectivele de digitalizare, simplificare şi eficientizare pentru clienţii noştri. Facem trecerea către un model de business cu multiple canale digitale, ce vor fi implementate treptat, totodată menţinând şi prezenţa noastră fizică“, a declarat François Bloch, director general al BRD-SocGen.

Venitul net bancar a urcat în S1/2019 la 1,6 mld. lei, cu 8,9% peste nivelul din S1/2018, în timp ce cheltuielile operaţionale ale băncii au înregistrat o creştere uşor mai mare, de 9,1%, până la 760 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO