Bănci și Asigurări

Bancile se grabesc cu extinderea retelei

14.12.2005, 19:08 21

ING Bank si Volksbank au anuntat largirea retelelor teritoriale cu cate o unitate. In timp ce ING si-a extins reteaua de unitati dedicate serviciilor pe piata de retail Self''Bank cu o deschidere in Cluj, Volksbank a inaugurat un nou tip de sucursala, dedicata clientilor corporativi.

Prima unitate Volksbank dedicata clientilor corporativi este amplasata in Bucuresti. Printre facilitatile oferite de aceasta unitate reprezentantii bancii mentioneaza si o parcare proprie. Banca, orientata pe segmentul de retail, urmeaza astfel exemplul jucatorilor mai mari de pe piata. De altfel, Volksbank a inaugurat recent si o sucursala operata in regim de franciza si a anuntat ca doreste extinderea rapida a retelei prin aceasta metoda.

Dupa deschiderea de la Cluj, reteaua de unitati dedicate clientillor individuali a ING a ajuns la 77, acoperind 16 orase.

"Din luna iulie a anului trecut, de la lansarea serviciilor bancare pentru populatie, s-au deschis peste 150.000 de conturi pentru persoane fizice, la nivel national, rezultat ce a depasit asteptarile noastre. Dorim ca pana la inceputul anului viitor sa fie deschise 100 de ING Office-uri si sa ne extindem gama de produse si servicii pentru persoane fizice", a declarat Dirk Serbruyns, presedintele ING Romania.

Conceptul introdus anul trecut in premiera de ING si primit cu reticenta de piata a fost preluat intre timp si de liderii sistemului - BCR, BRD si Raiffeisen -, fiind in curs de deschidere sau testare a unor unitati proprii amenajate conform filozofiei de asigurare a accesului la servicii bancare non-stop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO