Bănci și Asigurări

Bancpost a susţinut tranzacţii ale companiilor de peste 100 mil. euro prin programul BERD de facilitare a comerţului

Bancpost a susţinut tranzacţii ale companiilor de peste...

Autor: Claudia Medrega

13.06.2017, 00:00 191

Bancpost a susţinut tranzacţii ale companiilor româneşti de peste 100 mil. euro în cadrul programului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de facilitare a comerţului - TFP - de la semnarea acordului de cooperare în vara anului 2013, potrivit informaţiilor transmise de bancă. Bancpost a devenit în august 2013 bancă emitentă în cadrul Trade Finance Program (TFP) derulat de BERD, pentru o limită de finanţare iniţială de 20 mil. euro. 

Ulterior, acordul a fost extins atât din punctul de vedere al condiţiilor de eligibilitate, prin includerea operaţiunilor de factoring şi a tranzacţiilor pe termen mediu, cât şi prin dublarea limitei la 40 mil. euro, ca urmare a utilizării intense a fondurilor de către Bancpost. „Bancpost a înregistrat cea mai bună performanţă în utilizarea finanţărilor TFP pe piaţa românească“, susţine Nick Tesseyman, managing director pentru instituţii financiare la BERD. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO