Bănci și Asigurări

Bancpost isi invata ofiterii de credite sa recupereze creante, iar MKB Romexterra trece la disponibilizari

15.10.2009, 23:20 351

Pe fondul prabusirii creditarii si al exploziei restantelor,bancile se vad nevoite sa isi redimensioneze forta de vanzari, iardoua exemple vin acum de la Bancpost, un jucator de top care isireorienteaza ofiterii de credite spre colectarea creantelor, intimp ce MKB Romexterra, o banca mai mica, trece la inchideri deunitati si disponibilizari.

Bancpost a inceput in luna iunie un program de training pentrucirca 300 de anagajati in scopul dezvoltarii abilitatilor pentrurecuperarea creditelor. "Daca pana acum creditarea era cea maiimportanta, acum este foarte importanta colectarea, recuperareadatoriilor. Provocarea este in a-ti mentine clientii si dupa acestproces si de aceea am inceput acest training", spune MiahelaMindristeanu, head of training din cadrul Bancpost. Circa 300 demanageri din toate filialele Bancpost au participat la acesttraining.

"Pericolul este de a deveni agresiv in aceasta activitate decolectare, intentia noastra fiind aceea de a-i transforma pemanagerii din filiale in consultati care-i pot spune clientului cumisi poate restructura respectiva datorie", a mai precizatMindristeanu. Proiectul se deruleaza in parteneriat cuAchieveglobal.

  • MKB Romexterra, o banca de talie mica, controlata de grupulgerman Bayern LB, are in plan sa inchida 40 de unitati din cele 70pe care le opereaza in prezent, in cadrul unui plan de revenire peprofit. Masura va duce la disponibilizarea a 300 de angajati,dintr-un total de aproximativ 1.000, in prezent. Banca a intrat pepierdere anul trecut, cu un minus de 16 mil. euro. "Am fostnotificati de Romexterrra Bank ca vor fi inchise 40 de agentii dintara, printre care si cea din Zalau", a spus Mircea Pop, directoradjunct al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, citat deMediafax.

"Ca urmare a deciziei de a-si alinia stategia cu cea a grupuluifinanciar din care face parte, intr-un efort de a replicaexperientele, traditiile si expertiza din alte piete, MKBRomexterra Bank isi va canaliza activitatea catre anume segmente declientela, cu preponderenta clientela retail si IMM. Ca oconsecinta a acestui fapt, la inceputul lunii octombrie, Consiliulde Administratie al MKB Romexterra Bank, a luat decizia de aredimensiona activitatea bancii pe noile coordonate dictate depiata, prin recalibrarea numarului si tipului de unitatiteritoriale, precum si a imbunatatirii ofertei de produse siservicii", spun reprezentantii MKB Romexterra. Planul dedisponibilizari urmeaza sa fie negociat cu sindicatul. Potrivitcontractului colectiv de munca, fiecare angajat disponiblizatprimeste 12 salarii medii pe banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO