Bănci și Asigurări

Bancpost vinde credite agricultorilor care aşteaptă subvenţiile de la stat

Bancpost vinde credite agricultorilor care aşteaptă subvenţiile de la stat

Autor: Ciprian Botea

25.06.2012, 00:00 172

Bancpost, un jucător de top zece cu acţionariat elen, vinde persoanelor fizice autorizate şi întreprinderilor mici şi mijlocii care activează în agricultură şi care aşteaptă subvenţiile de la stat credite pentru finanţarea activităţilor curente. Valoarea maximă a unui credit ajunge la 80% din subvenţia aşteptată de la stat, finanţările fiind acordate pe baza adeverinţelor eliberate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Creditele pot fi accesate de firme care au cel mult 250 de angajaţi şi sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Clienţii nu plătesc comision de administrare sau neutilizare a liniei de credit, iar dobânda este variabilă, fiind legată de indicii pieţei monetare. Creditul şi dobânda aferentă se rambursează automat în momentul încasării subvenţiei de la stat, banca având încheiat un parteneriat cu APIA. Multe bănci şi-au îndreptat atenţia către agricultură în criză pentru a compensa scăderea activităţii de creditare pe alte segmente de clientelă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO