Bănci și Asigurări

Banii ajunşi în Transilvania vin de la Madrid, cei sosiţi în Moldova, de la Roma

Michael Kent, fondatorul Azimo: „România este, pentru noi, a doua piaţă ca număr de tranzacţii, după Polonia“

Michael Kent, fondatorul Azimo: „România este, pentru noi, a doua piaţă ca număr de tranzacţii, după Polonia“

Autor: Anelis Baciu

06.07.2015, 00:04 754

Cele mai multe transferuri de bani din străinătate către zona Transilvaniei sunt iniţiate în Madrid, în Moldova ajung bani în principal din Catalonia (Spania) şi Lazio (Italia), în timp ce transferurile de fonduri care ajung în Muntenia au ca origine tot Lazio (regiune care cuprinde şi Roma) şi Madrid, potrivit datelor Azimo, un start-up britanic din transferurilor de bani, înfiinţat în 2012 şi care a ajuns să concureze cu giganţii internaţionali Western Union şi MoneyGram pe mai multe pieţe europene, inclusiv România.

„Clienţii nostri sunt emigranţi, persoane care s-au mutat în străinătate temporar şi care trimit circa 30% din venituri în ţările de origine pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau cu utilităţile”, a declarat într-un interviu pentru ZF Michael Kent, fondatorul Azimo.

El spune că a creat Azimo ca o alternativă mai ieftină la serviciile tradiţionale de transfer de bani oferite de Wester Union sau MoneyGram, costul mediu al unei tranzacţii fiind de 2% din suma transferată, faţă de 9-10% în cazul operatorilor clasici.

„Ne-am uitat la punctele slabe din acest domeniu atunci când am luat decizia de a lansa acest business. Serviciile sunt bune, însă problema este că sunt foarte scumpe, iar consumatorii cărora li se adresează în principal nu au venituri ridicate. Serviciile noastre sunt mai ieftine pentru că nu avem intermediari”, a afirmat fondatorul Azimo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO