Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus a scăpat de credite locale de încă 80 mil. €

Bank of Cyprus a scăpat de credite locale de încă 80...

Autor: Ciprian Botea

05.06.2015, 00:06 437
Grupul cipriot Bank of Cyprus, care se află în proces de lichidare a operaţiunilor locale, avea la finalul lunii martie credite brute de 440 milioane de euro (1,9 mld. lei), în scădere cu 15% faţă de finalul anului trecut, potrivit datelor publicate la Nicosia. Scăderea în termeni nominali este de 80 milioane de euro.
 
Ciprioţii şi-au schimbat strategia pe piaţa locală la începutul acestui an şi au decis să vândă treptat por­to­fo­liul sucursa­lei de la Bucu­reşti după o tranzacţie eşuată anul trecut. Bank of Cyprus a încercat să vândă la pachet credite performante şi neperformante de peste o jumătate de miliard de euro.
 
Fondul de investiţii Sankaty şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferiseră circa 100 mil. euro pentru pachetul respec­tiv, dar ciprioţii au respins oferta, considerând preţul ca fiind prea mic. Surse din piaţă spun că ciprioţii vor să vândă creditele neperformante la 50% din valoarea nominală, iar pe cele performante la 90% din valoarea nominală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO