Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliul de creanţe neperformante şi proprietăţi din România, în valoare totală de 147 mil.euro. ”A fost ultima tranzacţie importantă din planul de a ieşi de pe pieţele străine şi de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieţei din ţara noastră de origine”

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliul de...

Autor: Roxana Rosu

25.08.2022, 10:14 307

Bank of Cyprus a finalizat vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante garantate şi imobile recuperate, situate în România, în valoare nominală totală de aproximativ 147 de milioane de euro, către o entitate din grupul APS. Tranzacţia a fost semnată în luna mai 2022 şi a fost finalizată în data de 24 august, după ce a fost în prealabil analizată de Consiliul Concurenţei.

Bank of Cyprus a fost asistată în tranzacţie de Reff & Asociaţii | Deloitte Legal şi Deloitte România.

Vânzarea portofoliului rezidual de active neperformante deţinute de grupul cipriot în România a fost decisă în contextul încetării operaţiunilor Bank of Cyprus în România, proces care a fost implementat în mod gradual pe parcursul ultimilor ani.

„Aceasta a fost ultima tranzacţie importantă care face parte din planul nostru de a ieşi de pe pieţele străine şi de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieţei din ţara noastră de origine. Am fost norocoşi că, pe parcursul anilor în care am fost prezenţi pe piaţa din România, am beneficiat de sprijinul echipei de avocaţi de la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, care a reprezentat un partener de încredere, pe care ne-am putut baza şi care tot timpul a fost atent la aspectele comerciale ale tranzacţiilor, dincolo de cele tehnice, de natură juridică, pe care le implică în mod inerent astfel de proiecte”, a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions Bank of Cyprus.

APS este o companie de recuperare de creanţe cu sediu central în Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO