Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus îşi invită clienţii să deschidă depozite cu garanţia explicită a schemei din insulă

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Razvan Voican

07.01.2014, 20:26 859

„Produsele de economisire pentru persoane fizice de la Bank of Cyprus Sucursala România sunt alegerea potrivită”, scrie pe site-ul băncii care şi-a închis uşile pentru o lună anul trecut, dar care acum continuă să afişeze o ofertă completă de depozite la termen în lei, euro şi dolari.

Bank of Cyprus precizează însă chiar de pe pagina principală a produselor sale de economisire că atât conturile de economii, cât şi depozitele la termen sunt garantate cu Schema de Protecţie a Depozitelor elaborată de Central Bank of Cyprus în limita a 100.000 de euro.

Deponenţii care au fost prinşi de suspendarea bruscă a operaţiunilor de anul trecut s-au lămurit asupra acestui aspect cu toate emoţiile de rigoare, banii lor fiind transferaţi în cele din urmă la Marfin. Acum Bank of Cyprus oferă dobânzi generoase de 5% pe an la depozitele în lei pe trei luni, respectiv de 3,4% pe an la depozitele în euro cu aceeaşi scadenţă, putând atrage lichidităţi fără nicio restricţie.

Rămâne de văzut dacă mai găseşte clienţi suficient de curajoşi sau de ignoranţi care au uitat criza din primăvara trecută. Până acum banca nu a fost nici vândută, nici lichidată, expunerea bilanţieră locală a ciprioţilor fiind de 425 mil. euro în septembrie 2013.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO