Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus raportează pierderi de 7 milioane de euro după dublarea provizioanelor

Autor: Marius Oncu

30.11.2012, 00:00 219

Bank of Cyprus a raportat în primele nouă luni o pierdere de 6,6 mil. euro din operaţiunile derulate în România, faţă de un profit net de 4,8 mil. euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, după ce provizioanele de risc au urcat de două ori şi veniturile nete din dobânzi au scăzut.

Banca a majorat provizioanele la operaţiunile din România de la 6,9 mil. euro în primele nouă luni ale anului anterior la peste 16 mil. euro. Profitul înainte de provizioane obţinut pe piaţa locală a scăzut cu 27%, de la 13 mil. euro în ianuarie-septembrie anul trecut la 9,6 mil. euro, se arată într-un raport al grupului bancar cipriot.

Veniturile nete din dobânzi au consemnat un declin de 7% în primele nouă luni, coborând sub 16 mil. euro. Soldul creditelor a fost în scădere cu 11%, de la 641 milioane de euro în septembrie anul trecut la 574 milioane de euro în aceeaşi lună a acestui an. Depozitele au avansat însă cu 33%, până la 245 mil. euro datorită dobânzilor mari bonificate de bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO