Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus România şi-a suspendat operaţiunile pentru o săptămână

Bank of Cyprus România şi-a suspendat operaţiunile...

Autor: Ciprian Botea

01.04.2013, 13:41 3974

Bank of Cyprus România, sucursala locală a grupului cipriot cu acelaşi nume, şi-a suspendat operaţiunile timp de o săptămână ca urmare a procesului de restructurare prin care trece banca-mamă.

“Până la redeschiderea sucursalei şi agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţelele de ATM, iar pentru necesităi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei Bank of Cyprus”, au declarat reprezentanţii băncii.

Clienţii unor bănci mici din România au mutat depozite la alte bănci, pe fondul situaţiei din Cipru

Operaţiunile sunt suspendate începând de astăzi, decizia fiind luată de banca centrală a Ciprului, în calitate de autoritate de supraveghere. Decizia a fost notificată însă şi Băncii Naţionale a României.

Clienţii pot retrage bani de la bancomate, care vor continua să fie alimentate în mod normal, spun reprezentanţii băncii. Clienţii care vor să retragă sume mai mari din cont trebuie să aştepte însă până la redeschiderea agenţiilor lunea viitoare.

Bank of Cyprus România funcţionează ca sucursală a băncii-mamă din Cipru şi este reglementată de autoritatea de supraveghere de la Nicosia. Depozitele atrase de la clienţii locali, care se ridicau la 245 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie, sunt garantate, în limita a 100.000 de euro, prin schema de garantare din Cipru.

Banca suspendase sâmbătă şi duminică operaţiunile în agenţiile din hotelurile JW Marriott din Bucureşti şi New Montana din Sinaia, invocând efectuarea unor operaţiuni de mentenanţă. În mod obişnuit, cele două agenţii erau deschise în weekend.

Totodată, Bank of Cyprus România scurtase săptămâna trecută programul de procesare a plăţilor. Transferurile bancare puteau fi procesate în aceeaşi zi doar dacă ordinele de plată erau emise de către clienţi până în ora 11.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO