Bănci și Asigurări

Barbu Văcărescu devine noul Lipscani al bancherilor

Barbu Văcărescu devine noul Lipscani al bancherilor

Autor: Liviu Chiru

12.06.2011, 23:30 2042

Bulevardul Barbu Văcărescu, care începe de la Şoseaua Ştefan celMare, trece de Şoseaua Pipera-Tunari pentru a ajunge la AeroportulBăneasa, îşi consolidează treptat statutul de centru financiar prindensitatea tot mai mare de sedii centrale ale unor bănci comercialeimportante, devenind astfel pentru Bucureştiul modern ceea cereprezenta zona Lipscani la începutul secolului trecut.

Mutarea grecilor de la Banca Românească în Euro Tower (laintersecţia dintre Barbu Văcărescu şi Lacul Tei) este doar cea mairecentă dintr-o serie deja lungă de relocări de sedii centrale înaceastă zonă. Tot pe bulevardul Barbu Văcărescu s-au mutat recentbritanicii de la RBS Bank (în clădirea Lake View, la intersecţia custrada Fabrica de Glucoză), dar şi austriecii de la Volksbank (înNusco Tower, mai aproape de staţia de metrou Aurel Vlaicu).

În apropiere, pe strada Dimitrie Pompei, îşi au sediile centraleBanca Italo-Romena, Bancpost şi Garanti, în timp ce Raiffeisendeţine de asemenea spaţii de birouri în care funcţionează o partedintre angajaţii din centrală, deşi sediul oficial rămânedeocamdată în piaţa Charles de Gaulle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO