Bănci și Asigurări

BCE a dat avizul pentru taxa bancară şi atenţionează asupra riscurilor, legate şi de stimulentele privind creşterea creditării şi reducerea marjelor. „Băncile pot să devină prea permisive în ceea ce priveşte normele de creditare, pentru a atinge ţintele privind volumul creditării.“

BCE a dat avizul pentru taxa bancară şi atenţionează...

Autor: Claudia Medrega

17.05.2019, 00:05 745

Banca Centrală Europeană (BCE) a dat avizul pentru taxa pe activele finan­cia­re ale băncilor aducând în discuţie ris­curile potenţiale şi necesitatea evaluării im­pactului acestei taxe asupra stabilităţii finan­ciare, asupra condiţiilor de creditare ale băncilor şi pentru transmisia politicii mo­netare, precum şi asupra economiei Româ­niei. Totodată, BCE a analizat şi no­ul indice de referinţă al ratei dobânzii pen­tru contractele de credit pentru consumatori (IRCC).

BCE susţine că a primit în 20 martie din partea Ministerului Finanţelor din România o solicitare de emitere a unui aviz cu privire la un proiect de ordonanţă de urgenţă a guvernului privind modifi­ca­rea şi comple­tarea a trei acte normative re­feritoare la taxa pe activele financiare ale băncilor şi la in­dicele de referinţă al ra­tei dobânzii pentru con­tractele de credit pentru consumatori. La 29 martie 2019, îna­inte de a primi avizul de la BCE, pro­iec­tul de ordonanţă a fost adop­tat cu modificări de guvernul Româ­niei, iar în prezent se discută în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO