Bănci și Asigurări

BCE speră ca băncile din zona euro să îşi vândă activele din Rusia şi să iasă din această piaţă

BCE speră ca băncile din zona euro să îşi vândă...

Autor: Mircea Nica

07.06.2022, 00:00 84

Banca Centrală Europeană (BCE) speră ca băncile din zona euro să vândă cât mai repede activele din Rusia şi să iasă de pe această piaşă, a spus Andrea Enria, preşedintele Consiliului de Supraveghere a BCE, conform Reuters.

Odată cu ajustarea economiei Rusiei şi izolarea sa prin sancţiunile impuse de Occident din cauza invaziei în Ucraiana, creditorii din zona euro, inclusiv Société Générale din Franţa şi Raiffeisen Bank International din Austria au ieşit sau se uită la opţiunile de a ieşi de pe piaţa din Rusia.

„Toate băncile europene au spus că sunt dispuse să vândă şi încearcă să vândă activele din Rusia. Unele au făcut deja acest lucru sau sunt în stadiul unor negocieri, dar procesul nu este unul uşor“, a explicat Andrea Enria, potrivit Reuters.

Raiffeisen Bank International (RBI) analizează opţiunile de la posibili cumpărători pentru banca sa din Rusia. Fiind a 10-a cea mai mare bancă din Rusia, reprezentanţii RBI au avertizat că acest proces este de durată.

În ceea ce priveşte Societe Generale(SocGen), grupul a vândut unitatea din Rusia, iar UniCredit a renunţat la câteva din activele sale din Rusia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO