Bănci și Asigurări

BCR a avut pierderi record de 1,2 mld. lei anul trecut. Treichl: Restructurarea BCR a afectat şi rezultatul Erste

BCR a avut pierderi record de 1,2 mld. lei anul trecut. Treichl: Restructurarea BCR a afectat şi rezultatul Erste

Autor: Razvan Voican

01.03.2013, 00:07 1454

Contabilizarea unor costuri cu restructurarea BCR în valoare de 22,2 mil. euro în trimestrul al patrulea din 2012 a constituit unul dintre factorii negativi cu impact singular care au făcut ca grupul Erste să înregistreze pierderi în ultimele trei luni ale anului trecut, a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group, acţionarul majoritar al BCR.

Practic, au fost înregistrate costuri legate de programul de restructurare care tocmai urmează să se desfăşoare pe parcursul acestui an. Grupul BCR a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 1,2 mld. lei (277 mil. euro) în urma majorării cu 68% a costului cu provizioanele. Treichl a reafirmat aşteptările ca BCR să încheie 2013 măcar cu un profit minim după pierderea dramatică din 2012, redresarea rezultatului net urmând să fie susţinută de scăderea costului cu provizioanele, dar şi de ajustarea costurilor de operare.

"Anul acesta vom vedea la BCR o scădere puternică a costului cu provizioanele pentru pierderi din credite. De asemenea, se văd deja unele efecte ale programului de creştere a eficienţei băncii, iar cea mai mare parte a costurilor de restructurare au fost prinse pe 2012. Sper că vom avea un profit în România anul acesta."

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO