Bănci și Asigurări

BCR a finanţat 2.500 de antreprenori în cadrul programului StartUP Nation 2018-2019. Banca a consumat fondurile garanţiei COSME alocate anul acesta pentru program

BCR a finanţat 2.500 de antreprenori în cadrul...

Autor: Roxana Rosu

21.08.2019, 14:01 206

Banca Comercială Română a finanţat 2500 de antreprenori în cadrul programului StartUp Nation,  împreună cu Fondul European de Investiţii, prin iniţiativă COSME, alocând toate fondurile disponibile anul acesta pentru program. 

Decizia strategică a băncii a fost aceea de a se concentra în exclusivitate pe această oferta, bazată pe garanţia COSME, care a răspuns perfect nevoilor şi contextului derulării programului Start-UP Nation.

”Estimările noastre au indicat că vom sprijini aproximativ 50% din antreprenorii din program care au nevoie de finanţare pentru implementarea programului de anul acesta, adică 2.500 de clienţi cu afaceri noi ce nu dispun de surse proprii sau care nu au identificat parteneri furnizori pentru a implementa programul direct prin cerere de plată”, se arată în comunicatul BCR.

Banca a acordat la două luni de la lansarea programului toate cele 2.500 de creditele bugetate în iniţiativa COSME.

Componenta de finanţare a programului Startup Nation 2018 se încheie pentru moment. Misiunea BCR în cadrul programului StartUp Nation 2018-2019 continuă alături de cei 3.700 de clienţi, dintre care 2.500 cu finanţări în derulare, pentru a ne asigura că proiectele vor fi implementate bine, iar acest prim pas pas spre antreprenoriat este unul de succes”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO