Bănci și Asigurări

BCR a intermediat anul trecut tranzacţii de peste 100 milioane de euro pe bursele internaţionale

BCR a intermediat anul trecut tranzacţii de peste 100...

Autor: Monica Juganaru

30.01.2013, 10:28 613

Banca Comercială Romană (BCR) a intermediat anul trecut pentru clienţii proprii tranzacţii de peste 100 milioane euro pe burse internaţionale, în topul preferinţelor fiind piaţa de la Viena, cu transferuri de aproximativ de 70 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis miercuri de bancă.

Numărul clienţilor care au efectuat astfel de operaţiuni a depăşit 600 în 2012, aceştia efectuând peste 3.500 de tranzacţii.

"Am putut observa o diversificare a gamei produselor tranzacţionate. Dacă în anii anteriori volumele tranzacţionate pe pieţe externe rezultau în cea mai mare parte din tranzacţii cu acţiuni, în 2012 clienţii noştri s-au îndreptat şi către alte instrumente financiare: certificate bonus şi reverse bonus, certificate index, ETF-uri. Pentru acest an ne propunem să continuăm să diversificăm gama de produse, inclusiv prin listarea de noi produse structurate la Bursa de Valori Bucuresti", a declarat într-un comunicat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.

În topul pieţelor internaţionale pe care clienţii BCR au efectuat tranzacţii se numără Bursa din Viena, cu un volum al tranzacţiilor de aproximativ 70 milioane de euro, urmată de Bursa din Frankfurt.

BCR, prin Biroul Vânzări Pieţe Reglementate, intermediază din anul 2008 tranzacţionarea pe burse internaţionale, oferind accesul la peste 30 de pieţe, printre care Viena, Frankfurt, Londra, New York, Tokio, Paris, Milano şi Varşovia.

Pe Bursa de la Bucureşti, BCR ocupă în 2012 locul cinci în clasamentul intermediarilor, cu operaţiuni de 1,204 miliarde lei (270,4 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO