Bănci și Asigurări

BCR a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de aur

BCR a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme...

Autor: Liviu Popescu

29.10.2014, 14:04 613

BCR, care comercializază din 2013 aur direct în sucursale, a vândut de la începutul anului peste 160 kilograme de metal preţios. Cantitatea vândută cuprinde atât aurul comercializat pe bază de precomandă, cât şi cel vândut la ghişeu. Anterior lansării serviciului de comercializare la ghişeu, metalul preţios putea fi achiziţionat doar pe baza unei precomenzi.

„Cea mai mare parte a vânzărilor de aur o reprezintă vânzările directe la ghişeele băncii, iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput să vândă noi monede de aur din categoria „aur de investiţii”, Krugerrand (Africa de Sud) şi ducaţi austrieci, din care am vândut deja câteva zeci de monede de diferite greutăţi”, a declarat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.

Monedele sudafricane au greutăţi între 3,39 şi 33,93 de grame şi costă între 530 de lei şi 4.835 de lei.Ducaţii austrieci cântăresc între 3,49 şi 13,96  grame şi au preţuri între 543 de lei şi 2.195 de lei.

Reprezentanţii BCR spun că majoritatea clienţilor cumpără monedele pentru cadouri la diferite evenimente. Serviciul de comercializare la ghişeu este disponibil într-o primă fază într-o reţea de 15 unităţi.

În decembrie anul trecut, BCR estima că va vinde 400 de kg de metal preţios în primul an de vânzări directe la ghişeu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO