Bănci și Asigurări

BCR anulează modificările aduse prin acte adiţionale în OUG 50 la creditele date până în iunie 2010

Autor: Alexandra Chelu

18.02.2011, 16:00 32

BCR anulează actele adiţionale impuse de OUG 50 pentrumodificarea contractelor de credit semnate până la data de 21 iunie2010, care au intrat în vigoare în septembrie 2010 fără a fisemnate de populaţie, şi revine la aplicarea unei dobânzi dereferinţă internă, raportată la indici independenţi.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, BancaComercială Română a decis denunţarea actului adiţional de alinierela prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 50/2010 a contractelor decredit pentru consumatori cu dobândă de referinţă internă BCR(administrată/revizuibilă semestrial/variabilă) semnate înainte de21.06.2010. Decizia băncii a vizat evitarea interpretărilorcontradictorii cu privire la structura de costuri aferentăcontractelor de credit convenite de comun acord de către bancă şiclienţi la momentul semnării", se arată într-un comunicat alinstituţiei de credit.

Oficialii BCR au menţionat că denunţarea actelor adiţionaleînseamnă încetarea efectelor acestora.

"În beneficiul transparenţei şi al clienţilor săi, BCR vaaplica, însă, principiile OUG 50/2010 şi la contractele de creditpentru consumatori semnate înainte de 21.06.2010, cu dobândă dereferinţă internă BCR (administrată, revizuibilă semestrial,variabilă). Astfel, rata dobânzii va fi raportată la fluctuaţiileindicilor de referinţă independenţi ROBOR la 6 luni/EURIBOR la 6luni/LIBOR la 6 luni. Pentru orice modificare a nivelului dedobândă datorită variaţiei indicilor de referinţă, clienţii vor fiinformaţi prin SMS sau prin scrisoare", se precizează încomunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO