Bănci și Asigurări

BCR are încă 136 milioane de lei pentru credite ipotecare Prima casă până la finalul anului

BCR are încă 136 milioane de lei pentru credite...

Autor: Raluca Ghinea

30.09.2014, 00:00 401

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, va putea acorda credite ipotecare prin programul Prima casă în valoare de 136 milioane de lei după ce a obţinut un plafon suplimentar în urma realocării de către Guvern a sumelor neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL. Banca estimează că va acorda circa 1.000 de împrumuturi pentru achiziţia de locuinţe în cadrul programului guvernamental până la mijlocul lunii octombrie.

BCR a acordat în ultimul an circa 3.700 de credite prin Prima casă, etapă derulată exclusiv în lei, iar de la începutul programului a dat aproximativ 35.000 de împrumuturi, în valoare de 1,9 miliarde de euro. Persoanele care doresc să cumpere locuinţe prin programul Prima casă au la dispoziţie un buget total de 710 milioanede  lei, în urma realocării banilor neutilizaţi la achiziţia locuinţelor ANL către toate tipurile de case. Numai BCR şi Banca Românească au anunţat până acum ce plafon le-a fost alocat.

Banca Românească poate acorda credite de 190 milioane de lei prin acest program până la finalul anului. Fondul de garantare a creditelor, care gestionează programul, estimează că numărul de solicitări depuse pentru Prima casă va atinge maximul în perioada imediat următoare, după realocarea sumelor destinate iniţial locuinţelor ANL. Fondul a acordat în acest an circa 17.400 de garanţii în cadrul programului pentru credite de aproximativ 2,8 miliarde de lei, valoarea finanţării medii fiind de 160.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO