Bănci și Asigurări

BCR are o linie de credit de 50 milioane de dolari de la divizia de investiţii a Băncii Mondiale

BCR are o linie de credit de 50 milioane de dolari de la...

Autor: Liviu Popescu

20.05.2015, 00:00 452

BCR, cea mai mare bancă locală, a primit de la International Financial Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, o linie de credit comercial de 50 mil. dolari (echivalentul a 200 mil. lei), în cadrul unui program care sprijină comerţul din pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale individuale. „Prin programul de finanţare, IFC direcţionează finanţarea către economiile care au nevoie să extindă oportunităţile comerciale globale pentru firmele locale. Accesul la finanţare este important pentru întreprinderile mici şi mijlocii care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile”, a spus Marcos Brujis, director IFC pentru industrie globală. BCR a participat la program în calitate de bancă emitentă.

Programul de Finanţare a Comerţului Global al IFC a emis aproximativ 21.000 de garanţii în valoare totală de 36 mld. dolari de la începutul său din 2005. Programul include circa 280 de bănci partenere în 95 de ţări din pieţele emergente. IFC are în derulare peste 20 de proiecte în România în aproximativ 30 de locuri din ţară, potrivit datelor de pe site-ul propriu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO