Bănci și Asigurări

BCR Asigurari: asigurarile non-viata s-au dublat

03.11.2006, 17:30 44

BCR Asigurari a inregistrat la 9 luni prime brute subscrise in valoare de aproximativ 85 de milioane de euro (297 de milioane de lei), in crestere cu peste 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, spun reprezentantii companiei.
"Subscrierea primelor de 297 de milioane de lei marcheaza trimestrul al treilea, de activitate profitabila pentru BCR Asigurari. Daca facem referire doar la asigurarile de non viata, primele brute subscrise s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea atingeau nivelul de 41,6 milioane de euro", spune Mihai Tecau, presedintele companiei.
Reprezentantii companiei nu au precizat profitul inregistrat la trei trimestre, dar au spus acum cateva luni ca BCR Asigurari estimeaza pentru acest an un profit similar celui inregistrat la sfarsitul lui 2005, in valoare de aproape 4 milioane de euro (14,28 milioane de lei net).
Incepand cu acest an, compania practica doar asigurari generale, dupa ce a transferat portofoliul de asigurari de viata societatii de profil infiintate de BCR anul trecut, BCR Asigurari de Viata.
Astfel, reprezentantii companiei se asteapta ca in acest an valoarea primelor brute subscrise din asigurari non-viata sa inregistreze o crestere cu 40%, ajungand astfel la acelasi nivel pe care l-au inregistrat anul trecut, cand compania practica si asigurari de viata.
Ponderea majoritara in portofoliul companiei este detinuta de asigurarile auto si de asigurarile de bunuri, o mare parte a contractelor de asigurare fiind vandute prin intermediul BCR.
BCR Asigurari a fost in 2005 a saptea companie de pe piata asigurarilor generale si a cincea de pe piata asigurarilor de viata.
De aproximativ o luna, Mihail Tecau este noul director general al BCR Asigurari. Tecau este fostul secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si si-a propus pentru compania pe care o conduce atingerea unei cote de piata de 15% si intrarea in top trei pe asigurarile non-viata. El l-a urmat l-a conducerea companiei pe Romeo Jantea, care a ocupat acest post timp de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO