Bănci și Asigurări

BCR Asigurari estimeaza un profit brut de 2,7 mil. euro

29.12.2008, 13:43 17

BCR Asigurari, companie preluata recent de austriecii de la Vienna Insurance Group, va obtine in acest an un profit brut de 10 milioane de lei (2,7 milioane de euro) si prime brute subscrise de circa 604 milioane de lei (peste 163 de milioane de euro), estimeaza Mihai Tecau, directorul general al companiei.

“Cresterea fata de anul trecut va fi, de fapt, mai mare decat cea care va aparea pe hartie, pentru ca acum nu mai incheiem asigurari de risc financiar, care in 2007 reprezentau 40% din total”, afirma Tecau.

Fata de valoarea totala a primelor brute subscrise in 2007, cresterea companiei din acest an va fi de circa 8% (in lei), iar a profitului de peste 50%.

“Si pentru 2009 ne-am propus sa obtinem profit, cam la acelasi nivel ca anul acesta. Nu ne-am propus o crestere fata de acest an, ar fi aberant in conditiile actuale”, sustine Tecau.

El estimeaza pentru 2009 o crestere a pietei asigurarilor de 10-15%, ritm in care se vor inscrie si afacerile BCR Asigurari.

“Cel mai important anul viitor va fi echilibrul. Cei care vor sti sa amortizeze cresterile si scaderile bruste vor avea de castigat. Aceasta inseamna sa ai un buget bine stabilit, sustinerea actionarilor si sa mergi pe tarife convenabile. O crestere a tarifelor in aceste conditii de piata ar fi o dinamita”, spune seful BCR Asigurari.

Anul viitor va creste importantta managementului costurilor, afirma Tecau.

“Va trebui sa minimizam foarte mult chetuielile care nu se justifica. Salariile sunt costuri importante, dar direct proportionale cu volumul vanzarilor, deci nu putem bloca cresterea lor. Dar sunt costuri administrative pe care putem sa le reducem, cum ar fi cele cu masinile sau chiriile sediilor sau procesul de lichidare a daunelor, unde vrem sa introducem programe ca Audatex sau DAT care arata exact costul reparatiilor la daunele auto”.

Dupa primele noua luni din acest an, BCR Asigurari era a cincea companie din clasamentul pietei de asigurari generale, cu afaceri de 109,1 milioane de euro. Recent, asiguratorul a fost preluat de grupul austriac Vienna Insurance, care a cumparat si BCR Asigurari de Viata, valoarea totala a tranzactiei fiind de 244 de milioane de euro. Din portofoliul Vienna Insurance mai fac parte asiguratorii Omniasig, Asirom si Omniasig Life.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO