Bănci și Asigurări

BCR Banca pentru Locuinţe a câştigat procesul cu Curtea de Conturi în dosarul privind acordarea primei de stat

BCR Banca pentru Locuinţe a câştigat procesul cu...

Autor: Anelis Baciu

03.03.2017, 00:00 4857
Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză BCR Banca pentru Locuinţe în procesul cu Curtea de Conturi care acuză banca că a acceptat în mod ilegal intrarea în sistemul de economisire-creditare a copiilor şi vârstnicilor, ceea ar fi dus implicit la plata ilegală a primei de stat în valoare de maximum 250 de euro. Prejudiciul total în cazul BCR Banca pentru Locuinţe a fost estimat la circa 60 de milioane de euro. Decizia Curţii de Apel nu este însă definitivă, existând posibilitatea să fie atacată de Curtea de Conturi.

Judecătorii Curţii de Apel de au ajuns la concluzia că legislaţia actuală nu îi obligă pe clienţii care au economisit minimum cinci ani să justifice utilizarea economiilor în domeniul locativ. Totodată, decizia Curţii clarifică faptul că accesarea unui credit în sistemul colectiv al economisirii-creditării este numai o opţiune a clientului, nu o obligaţie. Acest lucru înseamnă că atât copiii, cât şi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sunt eligibile să primească prima de stat. „Îi asigurăm pe clienţii nostri că BCR BpL a depus şi va depune toate eforturile pentru respectarea întocmai a obligatiilor contractuale, în condiţiile legislative existente. În tot acest timp am luat măsuri concrete, astfel încât clienţii să nu fie afectaţi financiar, banca plătind din resursele sale financiare echivalentul primei de stat virate de stat. Acest lucru demonstrează buna noastră credinţă“, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BCR BpL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO