Bănci și Asigurări

BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit aveau în S1 2015 o cotă de piaţă cumulată de peste 55% din total

BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit...

Autor: Claudia Medrega

23.10.2015, 00:08 3470

Cele mai mari cinci bănci locale din sistem administrau la sfârşitul primului semestru active de circa 200 de miliarde de lei, reprezentând 55% din total. La nivel agregat, sistemul bancar avea în iunie active totale de 363,3 miliarde de lei.

Clasamentul primelor cinci bănci locale nu a înregistrat intrări sau ieşiri în primul semestru, dar cota de piaţă cumulată a celor mai mari cinci bănci - BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit - a urcat uşor faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, în condiţiile în care primele patru bănci au câştigat cotă de piaţă, iar UniCredit a coborât uşor.

Gradul de concentrare a sectorului bancar românesc rămâne la nivel moderat, situat uşor sub media europeană. Cota de piaţă a primelor 5 bănci din sistem în funcţie de active este de 55%. Din perspectiva mărimii, în luna iunie 2015 grupa băncilor mari deţinea o pondere de 68,2% din active, iar grupa băncilor medii avea 25,1% din active, potrivit BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO