Bănci și Asigurări

BCR a emis obligaţiuni de 600 de milioane de lei, cu o maturitate la 7 ani, titlurile urmând să fie listate la BVB. Sergiu Manea, CEO BCR: Piaţa de capital românească devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung

BCR a emis obligaţiuni de 600 de milioane de  lei, cu o...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2021, 11:33 398

Banca Comercială Română (BCR) a lansat o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 600 de milioane de  lei, cu o maturitate la 7 ani, titlurile urmând să fie listate la BVB.

În ultimii doi ani, banca a lansat emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de pe Bursă.

Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituţii de credit, şi au atras şi participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC). Fitch urmează să acorde noii emisiuni de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+. Rata cuponului a fost  de 5,98%.

"Suntem consecvenţi şi continuăm angajamentul nostru de a avea emisiuni de obligaţiuni recurente. Este a patra noastră emisiune substanţială de obligaţiuni în lei, fiind emisă inclusiv o emisiune de obligaţiuni verzi, în ultimii doi ani. Piaţa de capital românească devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung, şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la această iniţiativă pentru că au crezut în viziunea noastră de transformare sustenabilă a economiei", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Emisiunea de obligaţiuni a fost un succes de la început, când la finalul primei zile de subscriere, registrul de ordine a fost bine acoperit, depăşind de peste două ori suma de 400 de milioane de lei vizată. În cea de-a doua zi, emiterea a fost suprasubscrisă semnificativ, la peste 1 miliard de lei, ceea ce a condus la decizia de a închide registrul de ordine mai devreme şi de a majora suma emisă la 600 de milioane de lei.

Cu această emisiune, BCR se aliniază la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO