Bănci și Asigurări

BCR extinde portofoliul serviciilor asociate platformei George cu o asigurare facultativă a locuinţei emisă de OMNIASIG Vienna Insurance Group

BCR extinde portofoliul serviciilor asociate platformei...

Autor: Cristina Bellu

05.10.2022, 12:06 167

Banca Comercială Română continuă să adauge noi servicii ecosistemului digital George, astfel că, începând din luna septembrie, în magazinul online este disponibilă o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei, emisă de OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„Casa este spaţiul căruia îi dedicăm o investiţie semnificativă de timp, suflet şi bani de-a lungul vieţii, prin urmare asigurarea ei şi a bunurilor din interior trebuie să fie o componentă esenţială a eforturilor noastre de protejare”, spune Ramona Badea, Director Adjunct Carduri, Bancassurance & Customer Experience BCR.

Principalele riscuri pe care asigurarea emisă de OMNIASIG le acoperă sunt avarii provocate de incendiu; avarii produse de fenomene atmosferice; furtul bunurilor asigurate precum şi avariile produse de apa din conducte şi refulare.

În paralel, pe lângă riscurile standard, această asigurare acoperă şi o serie de alte riscuri precum avarierea sau distrugerea echipamentelor, a instalaţiilor electrocasnice, electronice, sau electrice aflate în locuinţa asigurată, din cauza fenomenelor electrice, apă de conductă şi refulare, precum şi daunele produse de inundare ca urmare a neglijenţei asiguratului. Mai mult decât atât, poliţa acoperă şi cheltuielile necesare pentru închirierea unui alt spaţiu de locuit/cazare în regim hotelier în perioada în care în locuinţa asigurată nu se poate locui, temporar, ca urmare a producerii riscurilor asigurate.

De asemenea, în cazul daunelor mici, în valoare de maximum 2.000 lei, provocate de apa de conductă sau  produse în baza răspunderii civile faţă de terţi, asiguratul beneficiază de plata rapidă a despăgubirilor, în maximum 3 zile de la data avizării daunei, arată informaţiile transmise de reprezentanţii băncii.

„Ne dorim să contribuim la creşterea protecţiei şi siguranţei locuinţelor românilor prin asigurare, un aspect atât de important pentru continuitatea vieţii oricăruia dintre noi”, adaugă Costi Stratnic, Vicepreşedinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group

În perioada 21 septembrie – 20 decembrie 2022, orice client care îşi va încheia asigurarea facultativă în George va primi automat, din partea băncii, o poliţă obligatorie PAD pentru un an, în valoare de 20 euro, dacă pentru locuinţă nu este emisă  deja  o poliţă PAD, spun reprezentanţii BCR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO