Bănci și Asigurări

BCR a finanţat conectarea secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului de Urgenţă din Tg Mureş la reţeaua naţională de telemedicină, prin care medicii se pot consulta în timp real cu specialişti din 9 secţii similare

BCR a finanţat conectarea secţiei de Terapie Intensivă...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2022, 14:18 105

Banca Comercială Română a finanţat proiectul de instalare a soluţiei de telemedicină la Târgu Mureş, prin care secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a fost conectată la Reţeaua Naţională de Telemedicină.

Proiectul este implementat de Asociaţia Cristi Vasiliu (ACV) din Târgu Mureş, cu finanţare BCR.

Secţia îngrijeşte cazuri foarte complexe, inclusiv nou-născuţii cu malformaţii cardiace, care sunt operaţi la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

„Am ştiut de prima dată, de când am auzit de Reţeaua Naţională de Telemedicină, că acest proiect va face bine sistemului de sănătate şi, în special, medicinei de urgenţă şi terapiei intensive neonatale. Iar acum, ne bucurăm să fim alături de medicii din Târgu Mureş, pentru că ştim de câtă nevoie este de noi toţi în comunitate. De aceea, încercăm să răspundem de fiecare dată când suntem solicitaţi şi suntem cu gândul la toţi copiii care au o şansă în plus la vindecare”, a declarat Nicoleta Deliu – Paşol, Head of Communication BCR.

Odată cu conectarea la Reţeaua Naţională de Telemedicină, neonatologii de la Târgu Mureş se pot conecta în timp real cu colegii lor din alte 9 secţii similare. În timp ce discută prin videoconferinţă, medicii văd atât imagini cu pacientul, cât şi datele afişate de aparatele la care acesta este conectat şi pot efectua investigaţii de la distanţă în timp real, sistemul permiţând conectarea ecografului sau aparatului de radiologie.

Pe lângă accesul facil la o a doua opinie medicală, schimbul rapid şi precis de informaţii între secţii ajută la scurtarea timpilor de decizie privind transferul pacienţilor între secţii din oraşe diferite. Astfel pot fi evitate supraaglomerarea secţiilor şi expunerea nou-născuţilor la transferuri inutile. 

“Am convingerea că acest sistem modern de telemedicină va îmbunătăţi considerabil accesul la tratament al micuţilor pacienţi, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, în special în zonele unde nu există suficienţi specialişti sau unde accesul la serviciile medicale se face cu dificultate. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii pot consulta, trata şi monitoriza pacienţi aflaţi la distanţă, fără a fi compromise standardele asistenţei medicale”, a menţionat Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Reţeaua Naţională de Telemedicină pentru Terapie Intensivă Neonatală este formată acum din 10 secţii: Marie Curie Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Piteşti, SCJ Mureş şi SCJU Târgu Mureş.

Proiectul de instalare soluţiei de telemedicină în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a cuprins atât aparatura şi software-ul specializat, conectarea cloud şi accesul la internet, cât şi pregătirea echipei medicale pentru folosirea sistemului

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO