Bănci și Asigurări

BCR: În prezent, amânările la plata creditelor reprezintă 4% din portofoliul total de credite persoane fizice, respectiv 10% din portofoliul total de credite acordate companiilor

BCR: În prezent, amânările la plata creditelor...

Autor: Claudia Medrega

04.11.2020, 07:30 193

Aproximativ 39.000 de cereri de amâ­nare a ratelor au fost implementate pen­tru persoane fizice la BCR, în con­textul dificultăţilor întâmpinate de cli­enţi din cauza efectelor crizei corona­vi­rusului,  dintre care doar 11.000 sunt încă active, şi 500 de cereri pentru com­panii, majo­ritatea selec­tând opţiunea BCR.

Amânările la plata creditelor reprezintă 4% din portofoliul total de cre­dite persoane fizice, res­pectiv 10% din porto­fo­liul total de credite acor­date companiilor nefinan­ciare, susţine BCR.

„Circa 39.000 de ce­reri de amânare a ratelor au fost implementate pentru per­soane fizice şi 500 de ce­reri pentru companii, ma­jo­ritatea selectând opţiu­nea BCR. Doar 11,000 de cereri pentru persoane fizice sunt încă în derulare, având un contract activ de amânare a ratelor. Peste 3.600 de ce­reri de amânare de plată au fost reali­za­te 100% online, prin platforma George“, a transmis BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO