Bănci și Asigurări

BCR a încheiat 2019 cu un profit net de 593 mil.lei, în scădere cu 50,7%, ca urmare a unui provizion legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe. Profitul operaţional s-a cifrat la 1,7 mld.lei, cel mai bun din ultimii 5 ani

BCR a încheiat 2019 cu un profit net de 593 mil.lei, în...

Autor: Roxana Rosu

28.02.2020, 11:50 610

BCR a înregistrat in 2019 un profit net de 593,2 milioane de lei (125 milioane de euro), în scădere cu 50,7% faţă de profitul net de 1,20 miliarde lei (258,3 milioane de euro) din 2018, ca urmare a constituirii unui provizion excepţional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe.

În acelaşi timp, banca a raportat celui mai bun rezultat operaţional din ultimii cinci ani, un profit de 1,7 miliarde lei (+9,3%) susţinut de o creştere puternică a creditelor, a anunţat vineri BCR.

„În 2019 am fost determinaţi să învăţăm şi să ne adaptăm, pentru a susţine economia reală, pentru a promova educaţia financiară şi pentru a aduce prosperitate clienţilor noştri. Ne-am concentrat pasiunea şi eforturile pentru a accelera digitalizarea proceselor şi operaţiunilor, printr-o strategie integrată, în beneficiul tuturor echipelor şi canalelor noastre de interacţiune cu clienţii. Vreau să mulţumesc colegilor noştri pentru că au acceptat să mergem împreună în această călătorie digitală, şi clienţilor, pentru deschiderea cu care au adoptat noile noastre soluţii, alegând o experienţa bancară mai simplă şi mai flexibilă. Vom continua să inovăm şi să simplificăm modul de lucru, pentru că este aspiraţia noastră să facem banking-ul mai uşor şi mai plăcut pentru oamenii cu care interacţionăm”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Venitul operaţional a crescut cu 6,2% până la 3,49 miliarde lei (735,5 milioane de euro), determinat în principal de creşterea veniturilor nete din dobânzi şi a celor din comisioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO