Bănci și Asigurări

BCR îşi aduce director pe carduri din Turcia

BCR îşi aduce director pe carduri din Turcia

Autor: Liviu Chiru

01.07.2011, 00:03 1198

Igor Zganjer (foto), croatul care acondus în ultimii patru ani direcţia de carduri a BCR, cea mai marebancă locală după active şi unul dintre cei mai mari emitenţi, vaprelua o poziţie similară în cadrul unei alte subsidiare a grupuluiaustriac Erste, Slovenska Sporitelna (Slovenia).

Poziţia sa la BCR va fi preluată de Ahu Atay, care a deţinutpână anul trecut postul de vicepreşedinte al AKbank, una dintrebăncile private de top din Turcia.

Ea s-a alăturat echipei BCR încă din toamna anului trecut, pe opoziţie de project manager în cadrul Direcţiei Carduri. Ahu Atayeste soţia lui Murat Atay, preşedintele Garanti Bank. Turcia esteuna dintre cele mai dezvoltate pieţe de carduri din regiune şichiar comparativ cu Europa, fiind mult avansată atât din punctul devedere al produselor şi tehnologiei, cât şi al numărului deutilizatori, în special pe segmentul cardurilor de credit. Dealtfel, liderul pieţei locale de carduri este o bancăturcească.

La preluarea Direcţiei Car­duri din BCR în 2007, Zganjer anunţaplanuri de creştere agresive pe cardurile de credit, în condiţiileîn care relansase practic produsul. Venirea crizei a dat însă pestecap planurile sale, iar portofoliul a rămas relativ constant, lamai puţin de 200.000 de carduri.

Liderii pieţei - Credit Europe Bank şi Raiffeisen Bank - auaproape 350.000 de car­­duri de credit. BCR are în total 2 milioanede carduri (debit şi credit).

În schimb, în mandatul lui Zganjer, BCR şi-a migrat întreagaplatformă de carduri la tehnologia CIP, un proiect care fuseseamânat mult timp. Anul acesta a lansat primul card contactless carepermite plata călătoriei cu mijloacele RATB (regia de transportpublic din Capitală). BCR, care emite carduri contactless sub siglaVisa, a instalat deja POS-uri care permit plăţi cu acesteinstrumente. BRD şi Garanti sunt competitori pe acest segment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO