Bănci și Asigurări

BCR Leasing vrea să-şi dubleze vânzările faţă de 2013

BCR Leasing vrea să-şi dubleze vânzările faţă de 2013

Autor: Razvan Voican

08.05.2014, 00:00 139
BCR Leasing, compania de specialitate afiliată celei mai mari bănci de pe piaţă, are ca obiectiv dublarea vânzărilor în acest an comparativ cu volumul din 2013. Compania a avut şi anul trecut o ţintă foarte ambiţioasă de a ajunge la o cotă de piaţă de 10%, însă până la urmă a pierdut cotă de piaţă în loc să câştige, înregistrând un nivel de 4,5% pe 2013. Valoarea totală a bunurilor finanţate anul trecut a fost de 56 mil. euro, principalul canal de vânzare fiind banca-mamă cu o pondere de 53%.
 
BCR Leasing are în plan şi pentru anul acesta dezvoltarea vânzărilor prin bancă, dar şi prin dealeri, în paralel cu îmbunătăţirea calităţii portofoliului şi creşterea eficienţei. Anul trecut activele companiei au scăzut cu 21%, iar rezultatul operaţional s-a diminuat cu 8%, până la 26,4 mil. lei, în condiţiile în care cheltuielile administrative au fost reduse cu 26%. Profitabilitatea i-a fost afectată pe final de an din cauza expunerilor pe 5 clienţi care au necesitat constituirea de provizioane de 127 mil. lei. BCR Leasing a externalizat către bancă procesarea contabilă, iar activitatea de workout a fost integrată. De asemenea, a externalizat către furnizori externi gestionarea asigurărilor şi a activităţii logistice (înscriere/radiere autovehicule, procese vamale). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO