Bănci și Asigurări

BCR Locuinţe a ajuns la depozite de 2,1 mld. lei, dar numai 7% din bani s-au întors în credite

BCR Locuinţe a ajuns la depozite de 2,1 mld. lei, dar...

Autor: Liviu Popescu

04.11.2014, 00:00 201

BCR Locuinţe, una dintre cele două bănci specializate pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ, a ajuns la un volum de depozite de 2,1 mld. lei, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce portofoliul de contracte a ajuns la 357.000. Valoarea creditelor reprezintă mai puţin de 7% din economiile realizate de clienţi, respectiv 143 milioane de lei. Pornind de la o bază foarte scăzută, portofoliul de creştere a marcat totuşi o creştere de 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare. Deşi contextul economic a rămas dificil, clienţii au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor”, a declarat  Carmen Schuster, vicepreşedinte al BCR Locuinţe.

Sistemul de economisire-creditare presupune economisirea constantă a unei sume minime pe o perioadă de trei-cinci ani, clientul dobândind ulterior dreptul la un credit în lei cu dobândă fixă. Dobânda oferită de bancă în etapa de economisire este de 2% pe an, iar dobânda percepută după repartizarea contractului, pe toată durata etapei de creditare, este de 5% pe an. Clienţii beneficiază de o primă de la stat de 25% pentru sumele economisite într-un an. BCR Locuinţe acordă finanţări anticipate şi intermediere cu dobândă fixă de 4,44% şi percepe un comision de deschidere a contului de 1% din suma contractată. În faza de creditare, clienţii trebuie să plătească un comision de analiză a dosarului de 600 lei, care se adaugă la credit şi majorează soldul acestuia. Banca percepe un comision anual de administrare a contului de economii în valoare de 28 de lei. Produsele băncii sunt distribuite prin reţeaua de peste 500 de sucursale a BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO